zaterdag 19 april 2014

Onzichtbare koelcel- en vriesceldeuren

Air In Motion uit het Limburgse Merselo ontwikkelt oplossingen voor drukke logistieke doorgangen binnen de (AGF-)industrie. Kostbare schades aan deuren, geregeld vervangen van onderdelen zoals deurrubbers en frequent wachten op opengaande koelceldeuren behoren definitief tot het verleden. Kris van de Rijt, directeur van Air In Motion, signaleert de laatste jaren een sterke toename in de verkoop van zijn onderhoudsvrije hoge druk luchtgordijnen. “Klanten willen nu eenmaal oplossingen waar zij geen omkijken naar hebben. Ook niet na de garantietermijn,” aldus Van de Rijt. Zijn bedrijf ontwikkelt de innovatieve hoge druk luchtgordijnen voor nagenoeg alle industrieën. Van koelcellen tot vriescellen en van productieruimten tot zelfs opslagruimten voor kostbare medicijnen.


Koelceldeuren zonder schades

Koelceldeuren vriesceldeuren luchtgordijnenDoor het toepassen van hoge druk luchtgordijnen kan de onderhoudsfrequentie van koelceldeuren eenvoudig worden verlaagd. Van 300 tot 400 openingsbewegingen naar slechts een enkele beweging per dag is direct merkbaar aan de onderhoudskosten en de logistieke doorstroming binnen een bedrijf. Wachten voor opengaande deuren behoort tot het verleden. Naast het beperken van de onderhoudskosten aan bestaande deuren, wordt ook nog eens voorkomen dat warme en vochtige lucht de koelcel binnentreedt.
Het door Van de Rijt ontwikkelde concept werkt als een ondoordringbare barrière die warmte-overdracht tegengaat. Dit concept werkt dermate effectief dat koelceldeuren probleemloos urenlang geopend kunnen blijven en de temperatuur toch stabiel blijft. De energieverliezen zijn zo gering dat de investering in een hoge druk luchtgordijn zich binnen 1 tot 2 jaar terugverdient.


De voordelen op een rijtje

  • GEEN bewegende onderdelen die frequent onderhoud nodig hebben
  • GEEN kans op schade
  • GEEN dure onderhoudsmonteurs meer op bezoek
  • 5 Jaar all-in garantie bij aanschaf mogelijk


Uitgebreid toepasbaar

Naast de unieke hoge druk luchtgordijnen voor doorgangen naar koelcellen, realiseert Air In Motion ook oplossingen voor doorgangen naar vriescellen, productieruimtes, opslagruimtes, spuiterijen, versafdelingen en (geconditioneerde) vrachtwagens.


Voor meer informatie over hoge druk luchtgordijnen:

Air In Motion, Vloetweg 22, 5815 AR Merselo

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Kris van de Rijt +31(0)478853287

Geen opmerkingen:

Een reactie posten