vrijdag 14 februari 2014

Luchtgordijn voor koudere vriescellen

Koudere vriescellen


Producent Air In Motion heeft aan zijn AFIM® hogedruk luchtgordijn opnieuw enkele veranderingen aangebracht en daarmee de prestaties verder verbeterd. De scheiding tussen de vriescel en de voorruimte is geoptimaliseerd, waardoor de temperaturen lager zijn en het energieverbruik verder is verminderd. Onlangs is een nieuw model geïnstalleerd bij vleesverwerker ESRO Food Group in Nuenen (www.esro.com) en zijn gedurende twee weken (2×168 uur) temperatuurmetingen uitgevoerd. De gemiddelde temperatuur in de vriescel daalde na plaatsing van de AFIM luchtdeur met exact 3,3 °C! 



Luchtgordijn vriescel - Esro Food Group Nuenen

Doordat er minder koude verloren gaat, is de temperatuur in de voorruimte gemiddeld 1,5 °C hoger dan voorheen. Voordat de luchtdeur werd geplaatst was op het plafond van de vriesruimte veel ijsvorming zichtbaar en had men te kampen met condens dat op de vloer droop, snel bevroor en een hinderlijke gladheid veroorzaakte. Na de installatie werd op geen enkele plek nog sneeuw- of ijsvorming aangetroffen. De vloer van de vriescel was droog en bleef droog. Het aantal ontdooicycli van de verdamper was vier per dag en is nu al teruggebracht tot drie en binnenkort tot nog minder. Naar verwachting zal het energieverbruik met ongeveer 10% afnemen en bedraagt de terugverdientijd minder dan 1 jaar!

Esro Food Group

Als wereldwijde speler in de vlees- en visindustrie biedt Esro Food Group een zeer divers productaanbod. In de rijke historie van het familiebedrijf is er een mondiaal netwerk opgebouwd, in de brede markt. Door dit netwerk en kennis ontzorgt zij haar afnemers.
Kwaliteit wordt door Esro Food Group altijd gewaarborgd. Bij de eigen productielocaties in Nederland en België ziet de eigen kwaliteitsdienst toe op een constante kwaliteit. Innovatie staat in de laboratoriumruimte centraal, maar uiteraard ook in het productieproces. Met één doel: het beste product leveren voor haar klanten.

Inlichtingen

Air In Motion, Vloetweg 22, 5815 AR Merselo, tel. +31(0)478-853287, fax +31(0)848-374457, info@airinmotion.nlwww.airinmotion.nlwww.afim-luchtdeur.nl

Voor meer informatie kunt u desgewenst contact opnemen met Kris van de Rijt, directeur van Air In Motion, telefonisch bereikbaar onder +31(0)478-853287.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten