zaterdag 9 augustus 2014

Koelcel luchtgordijn voor Van Duijn Transport

Branche
Food, verwerking / opslag / distributie
Locatie
De Lier
Voordelen
- Vrije doorgang voor transport
- Besparen op onderhoud- en reparatiekosten
- Koelcel temperaturen behouden
- Ontdooiing van verdampers beperken
- Energie besparen
Temperaturen
- Koelcellen: van +2°C tot +12°C
Oplossing door middel van
AFIM® Luchtdeuren  (koelcel luchtgordijn)


Koelcel luchtgordijn



Werking koelcel luchtgordijn

Om het energieverlies tijdens transport te verminderen heeft transportonderneming en dienstverlener Van Duijn Transport gekozen voor een hoge druk koelcel luchtgordijn bij alle drukke logistieke doorgangen in haar vernieuwen pand in De Lier. Deze hoge druk koelcel luchtgordijnen zijn volledig geleverd en geïnstalleerd door de firma Air In Motion. Door de unieke werking van het hoge druk koelcel luchtgordijn (AFIM® Luchtdeur) wordt er jaarlijks bespaart op onderhouds- en reparatiekosten aan deuren welke door middel van deze oplossing probleemloos geopend kunnen blijven. Naast het besparen op onderhoud, schades en reparaties (een koelcel luchtgordijn wordt immers niet kapot gereden) vindt er ook een aanzienlijke besparing plaats op energie. In overleg met Van Duijn Transport heeft Air In Motion de succesvolle werking van het koelcel luchtgordijn gemeten in de praktijksituatie. 

Voordeel koelcel luchtgordijn voor Van Duijn Transport

Het voordeel van een hoge druk luchtgordijn bij een koelcel is dat er een open zicht ontstaat ontstaat en hiermee dus een vrije doorgang voor transport. Schades aan deuren zijn voor veel bedrijven de doorslag om te kiezen voor een oplossing welke niet meer kapot gaat. Door het vele transport binnen Van Duijn Transport is een koelcel luchtgordijn de oplossing. Door middel van een koelcel luchtgordijn wordt de koelcel temperatuur ruimschoots behouden, ondanks de continu geopende deuren. Ook wordt het aantal ontdooiacties van de verdampers sterk gereduceerd wat naast de praktische voordelen een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg heeft.

Over Van Duijn Transport

Het transport van verse, gekoelde en diepvriesproducten vraagt een specialist. Een specialist zoals Transportbedrijf Van Duijn. Zij zijn een betrouwbare schakel in de logistieke keten van prominente opdrachtgevers. Voor haar klanten is dagelijks een vloot van meer dan 110 vrachtwagens en trailers op de weg te vinden richting bestemmingen in Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het materieel is modern en de chauffeurs kennen de eisen die worden gesteld aan verse en diepvriesproducten. Voedselveiligheid staat in elke fase van het transport voorop, en wordt gewaarborgd door HACCP- en VWA-certificeringen. Vanuit twee strategisch gelegen locaties, in De Lier en Hansweert, staat Transportbedrijf Van Duijn voor haar klanten klaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten